utorak , 25 februar 2020
Naslovna / Politika / Stiže „Bojsen“- najveća strana investicija u Subotici

Stiže „Bojsen“- najveća strana investicija u Subotici

Na 21. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni “Mali Bajmok” kompaniji “Bojsen”. Doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o zaduživanju JP “Subotica-trans” za kpovinu 10 novih autobusa, a ova tačka dnevnog reda bila je povod za polemiku o trenutnoj situaciji u ovom preduzeću.
Dolazak kompanije “Bojsen” predstavlja najveću stranu investiciju u gradu, a ona iznosi 65 miliona evra. Na današnjoj sednici usvojen je Elaborat o davanju građevinskog zemljišta bez naknade ovoj kompaniji, a on će biti prosleđen Vladi Srbije. Nakon što Vlada da saglasnost biće potpisan i ugovor. Sredinom godine trebalo bi da počnu radovi na izradnji fabrike.
Kompanija “Bojsen” u narednih 5 godina će zaposliti 507 ljudi. Iako su članovi Pokreta građanske Subotice podržali usvajanje Elaborata iz ove odborničke grupe tvrde da u Subotici zbog, pre svega, niskih zarada fali radne snage. Sa druge strane iz vladajuće koalicije navode da će Subotica u potpunosti odgovoriti kadrovskim potrebama ove kompanije i dodaju da će zarade u ovoj firmi biti veće u odnosu na sve druge firme u Privrednoj zoni.
Javnom preduzeću “Subotica-trans” odobreno je zaduživanje za kupovinu 10 autobusa, a tokom sednice povela se polemika i o trenutnoj situaciji u ovom preduzeću koje se suočava sa manjkom vozača. Iako je potrebna obnova voznog parka, to neće rešiti krucijalne probleme u ovom preduzeću, tvrde iz dela opozicije. Podsećamo da je veliki broj vozača prošle nedelje zvanično bio na bolovanju, a nezvanično u tihom štrajku. Iz lokalne samouprave rade na rešavanju ovog problema,a ove nedelje očekuje se i odgovor Ministarstva finansija o eventualnom povećanju plata radnicima.
Na 21. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili programe poslovanja javnih i javno-komunalnih preduzeća za tekuću godinu. Predrag Mastilović ponovo je imenovan za direktora JKP “Dimničar”, a Marta Aroksalaši ostaje na čelu Dečijeg pozorišta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

SAOPŠTENJE SNS SUBOTICA

  Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *