utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / Srdić: Otvaranje novih radnih mesta prioritet predstavnika Opštine Bačka Topola

Srdić: Otvaranje novih radnih mesta prioritet predstavnika Opštine Bačka Topola

Prioritet predstavnika Opštine Bačka Topola jeste otvaranje novih radnih mesta, poručio je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić. Srdić je objasnio da iako lokalna samouprava ne može da otvara nova radna mesta, iz Opštine se trude da stvore uslove za privlačenje investicija, te je ove godine ulženo oko 40 miliona dinara u infrastrukturno opremanje industrijske zone. Ulaganje u obnovu vaspitno-obrazovnih ustanova, sportsku infrastrukturu i turizam takođe su prioriteti.

Kako bi se deci obezbedili što kvalitetniji uslovi za učenje i druženje, na teritoriji Bačke Topole rekonstruisano je nekoliko škola i jedna predškolska ustanova, a OŠ „Nikola Tesla“ u potpunosti je obnovljena, u šta je uloženo blizu 40 miliona dinara. U ovoj školi zamenjeni su krov i stolarija, postavljena je izolacija, a sređeni su hodnici, toaleti i dvorište. Ulaganje u sportsku infrastrukturu preduslov je za obezbeđivanje kvalitetnih sadržaja za mlade, u tom cilju rekonstruisano je nekoliko sportskih terena, kao i dečije igralište. Stara zgrada sportsko-rekreativnog centra Venus je srušena , a u toku je izrada projekta za izgradnju novog zatvorenog bazena. Najpoznatija i najveća sportska investicija jeste izgradnja Puškaš akademije fudbala. Ovaj projekat rezalizuje se u saradnji sa Vladom R. Mađarske.

Značaj ulaganja u turizam takođe je prepoznat od strane lokalne samouprave, te je sređena obala čuvenog Topolskog jezera, a u planu su i nova ulaganja, poručuje Srdić. Osnovni prioriteti lokalne samouprave tiču se stvaranja povoljnih uslova za privlačenje investitora, a samim tim i stvaranje novih prilika za zaposlenje građana. U skladu sa tim uređen je novi deo industrijske zone.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *