utorak , 25 februar 2020
Naslovna / Uncategorized / Srbija postala punopravna članica Erasmus+ programa

Srbija postala punopravna članica Erasmus+ programa

Evropska komisija i Srbija potpisale su u Briselu sporazum o punopravnom učešću Srbije u programu „Erazmus plus“.

„Ceremonija potpisivanja označava prelazak Srbije od partnera u zemlju unutar programa ‘Erasmus +'“, saopštila je Evropska komisija, čiji je to program.
Sporazum o napretku Srbije u okvire programa „Erasmus +“ u sedištu Evropske komisije u Briselu potpisali su komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navračić i ministar za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Srbije Mladen Šarčević.

– Veoma sam zadovoljan što mogu da pozdravim Srbiju kao punopravnog člana „Erasmus +“ programa. Ovaj novi status omogućiće Srbiji učešće u još više aktivnosti koje obuhvataju oblasti višeg obrazovanja i omladine, započeće i svoje ušeće u okviru sporta, stručnog obrazovanja i obuke kao i akcija za školu i obuke osoblja za obrazovanje odraslih – poručio je komesar Navračić pred ceremoniju potisivanja.
Srbija je već bila aktivan partner u programu Erasumus. Od 2014. godine oko 7.000 sprskih studenata i osoblja imalo je priliku da iskusi period učenja u inostranstvu. Istovremeno oko 4.300 Evropljana došlo je u Srbiju da uči ili predaje.
„Postajući zemlja programa ‘Erasmus +’, Srbija učestvuje u ‘Erasmus +’ na ravnopravnoj osnovi sa zemljama članicama EU, kao što je to već slučaj sa Islandom, Lihtenštajnom, Norveškom, Turskom i Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom”, navode u Evropskoj komisiji.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Članice kola srpskih sestara odlučile su obraduju mališane iz Osnovne skole matko Vukovic u malom Bajmoku

Za učenike pomenute skole, Novogodišnji paketici imaju poseban značaj osmesi na licima ove dece, pokazuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *