petak , 29 maj 2020
Naslovna / Hronika / Sprečeno krijumčarenje više od 4.000 paklica cigareta

Sprečeno krijumčarenje više od 4.000 paklica cigareta

Carinici su danas u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Kelebija sprečili krijumčarenje više od 4.000 paklica cigareta naizgled vešto kamufliranih u ventilaciji autobusa.
Kada je autobus šabačkih registarskih oznaka koji se iz tog grada uputio ka Beču stigao na red za kontrolu, 42-godišnji vozač i putnici su carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave.
Međutim, kako je snimak sa skenera pokazao nepravilnosti u ventilacionom otvoru, carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju vozilo.
Kada su otvorili ventilacioni otvor u plafonu iznad sedišta sa obe strane strane, primetili su da su cevi premazane mešavinom farbe, silikona i razrađivača.
Odmah su posumnjali da se u ventilaciji nalazi još nešto, jer se krijumčari cigareta obično služe tim trikom kako bi zavarali njuh carinskog psa.
Do 4.351 paklice „česterfilda“ sa makedonskim akciznim markicama carinici su doprli odvrtanjem prikrivenog poklopca ventilacione pregrade u kojoj je vozač pokušao da sakrije cigarete.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prošle nedelje 13 saobraćajnih nezgoda

Prošle nedelje na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda. U devet …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *