sreda , 3 jun 2020
Naslovna / Sport / „Spartakovi“ dizači tegova spremaju se za nove takmičarske obaveze

„Spartakovi“ dizači tegova spremaju se za nove takmičarske obaveze

Posle izuzetno uspešnog nastupa na Prvenstvu Vojvodine, koje je početkom marta održano u Baču, i „Spartakovi“ dizači tegova morali su da prekinu sve aktivnosti u klubu, zbog uvođenja vanrednog stanja.

Epidemija korona virusa ne samo da je poremetila kalendar domaćih takmičenja, nego je, zbog nje, u dva navrata, odloženo i seniorsko Prvenstvo Evrope u Moskvi, koje, ujedno, predstavlja i kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, sada već 2021. godine, a na kojem, u oktobru mesecu, treba da nastupe i trojica Subotičana: Tamaš i Tivadar Kajdoči i Ervin Rožnjik.

U protekla dva meseca prinudne pauze, Klub dizača tegova „Spartak“ svojim najboljim takmičarima podelio je sve neophodne rekvizite, kako bi oni nesmetano mogli da treniraju kod svojih kuća, a sada kad su se opet našli na okupu svima njima predstoji žestok rad, jer ih već za nešto više od tri nedelje očekuje prvo nadmetanje, na kojem će konkurencija biti na zavidnom nivou.

Od „Spartakovih“ dizača tegova na sportsko borilište prvo će izaći muški takmičari, a posle njih šansu za dokazivanje na Prvenstvu Srbije za juniore, mlađe seniore i studente imaće i devojke, koje su, izuzetno uspešno, „vatreno“ krštenje imale na proteklom Prvenstvu Vojvodine.

Ako se, u međuvremenu, ništa nepredviđeno ne dogodi, ljubitelji dizanja tegova u Subotici, poslednje subote u avgustu, imaće priliku da isprate tradicionalni Kup Grada, a, 1. novembra, u ovdašnjoj Hali sportova, organizovaće se Gala kup i finalni turnir seniorskog ekipnog državnog šampionata za muškarce, kojim će se, i zvanično, završiti ovogodišnja takmičarska sezona u ovom sportu.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Fudbaleri „TSC-a“ sve bliži Evropi

Fudbaleri „TSC-a“ iz Bačke Topole, juče, su, u Senti, ostvarili očekivanu pobedu protiv „Javora“ iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *