utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Sport / „Spartakovi“ dizači tegova doneli su pregršt medalja iz Sombora

„Spartakovi“ dizači tegova doneli su pregršt medalja iz Sombora

Predstavnici Kluba dizača tegova „Spartak“, pod vođstvom trenera Ervina Rožnjika, ostvarili su zapažene rezultate na tri takmičenja, koja su održana u Somboru.

Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije za devojke U17 prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Teodora Subanović u kategoriji do 64 kilograma, koja se, u istoj kategoriji, našla na pobedničkom postolju i na pojedinačnom Šampionatu Vojvodine za seniorke.

Njen klupski kolega Aleks Doržmai trijumfovao je u kategoriji do 89 kilograma na pojedinačnom državnom prvenstvu za dečake U15.

Zapažene rezultate subotički dizači tegova imali su i na pojedinačnom Šampionatu Srbije za dečake U17, na kojem su laskavi epitet pobednika izborili: Patrik Heder u kategoriji do 61 kilograma i Jovan Mirković u kategoriji do plus 102 kilograma. Drugi su bili: Daniel Apro u kategoriji do 61 kilograma, Aleksandar Saulić do 67 i Filip Pastor u kategoriji do 73 kilograma.

Na ekipnom prvenstvu Srbije za dečake U17 – region Vojvodina Klub dizača tegova „Spartak“, sa 835 postignutih bodova, zauzeo je drugo mesto, a na pojedinačnom Šampionatu Vojvodine za seniore prvi su bili: Patrik Heder u kategoriji do 61 kilograma, Mihalj Pece do 89, i Jovan Mirković u kategoriji do 109 kilograma. Na drugu poziciju plasirali su se: Daniel Apro u kategoriji do 61 kilograma, Filip Pastor do 73 kilograma i Viktor Haško u kategoriji do 89 kilograma. Aleksandar Saulić bio je treći u kategoriji do 67 kilograma, dok je Aleks Dorožmai izborio plasman na sedmom mestu u kategoriji do 89 kilograma.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Zbog epidemije koronavirusa, otkazano je i seniorsko Evropsko prvenstvo u dizanju tegova

Zbog epidemije koronavirusa, Evropsko prvenstvo u dizanju tegova za seniore, u Moskvi, neće se održati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *