ponedeljak , 16 septembar 2019
Naslovna / Društvo / Škola “Kizur Ištvan” uručila 1100 paketića deci iz Kosovske Mitrovice

Škola “Kizur Ištvan” uručila 1100 paketića deci iz Kosovske Mitrovice

Subotički mališani obradovali svoje vršnjake u OŠ „Branko Radičević“ u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Učenici Osnovne škole „Kizur Ištvan“, kojima su se pridružili i drugi osnovci i srednjoškolci, kao i javna preduzeća iz Subotice, pripremili su 1.100 novogodišnjih paketića i dostavili ih svojim vršnjacima u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

– Možda u materijalnom smislu ovo nije velika pomoć, ali naša želja je da vama, draga deco, pokažemo da niste sam i da ćemo uvek biti uz vas – rekao je Dejan Anđelović, direktor OŠ „Kizur Ištvan“. On je dodao da se posebno raduje što vidi veliki broj dece i da je to potvrda da na Kosovu i Metohiji ima budućnosti.

Direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ Ivan Zaporožac, zahvalio se kolegama iz Subotice i naglasio da je već posle prvog poziva od direktora OŠ „Kizur Ištvan“ osetio toplinu i bratsku ljubav, ali i iskrenu želju da pomognu srpskom narodu na Kosmetu.

– Zahvaljujući našim drugarima i dobrim ljudima iz Subotice koji su ovim poklonima vratili osmeh na lice našim učenicima. Danas je najteže biti čovek, a naša braća iz Subotice su pokazala kakvi su ljudi i kako vaspitavaju decu sa kojom rade – rekao je Zaporožac.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni volonterski radni kamp – Ludaš 2019.

Volonteri iz raznih zemalja u okviru Međunarodnog volonterskog radnog kampa – Ludaš 2019. sprovode mere …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *