sreda , 18 oktobar 2017
Naslovna / Društvo / Skat donirao dva EKG aparata Domu zdravlja u Subotici

Skat donirao dva EKG aparata Domu zdravlja u Subotici

Ambasador SAD donirao je dva mobilna EKG aparata Domu zdravlja u Subotici, donaciju je uručio prilikom obilaska službe Hitne medicinske pomoći. Ova donacija rezultat je saradnje Ambasade SAD i Fondacije „Ana i Vlada Divac“.

Iz Doma zdravlja navode da će ova dva mobilna EKG aparata biti korišćena za potrebe zdravstvenih stanica Bajmok i Čantavir. Takođe, izrazili su nadu da će u skorijem periodu dobiti novu zgradu Hitne pomoći, te se osvrnuli i na ostale potrebe.

Ambasador SAD Kajl Skat, istakao je da će ove aparate koristiti građani Subotice, kao i migranti, ukoliko bude bilo potrebe. Ambasador je podsetio da je ambasada SAD već donirala jedan EKG aparat za potrebe korisnika Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“ poručuju da im je osnovni cilj da pomognu migrantskoj populaciji, ali i lokalnom stanovništvu u opštinama koje su pogođene migrantskom krizom. Kroz ovakav način delovanja oni pomažu migrantima putem direktne humanitarne pomoći, ali i lokalnim samoupravama da što bolje odgovore na migrantsku krizu.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Miholjsko leto

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda na teritoriji našeg Grada, povišene temperature za ovaj period godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *