četvrtak , 21 februar 2019
Naslovna / Društvo / Sinoć otvorena Svetosavska nedelja

Sinoć otvorena Svetosavska nedelja

U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ sinoć je besedom prezvitera Miodraga Šipke otvorena Svetosavska nedelja, duhovno-kulturna manifestacija koja se u Subotici održava već više od četvrt veka. U zadužbini Dušana Radića prve večeri otvorena je i izložbe slika „Pomen golgoti Srbije“, autora Dragana Martinovića.

Sedmodnevni program počeo je himnom Svetom Savi, u izvođenju Mešovitog hora SKC „Sveti Sava“, pod dirigentskom palicom profesora Veselina Jevtića. Po blagoslovu vladike bačkog Irineja manifestaciju je besedom svečano otvorio arhijerejski namesnik subotički, prezviter Miodrag Šipka koji je prisutnima poručio da slede put Svetog Save.

U zadužbinarskoj sali prve večeri otvorena je izložbe slika „Pomen golgoti Srbije“, autora Dragana Martinovića. Na izložbi, koja je nastala povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata, predstavljeno je 35 dela, simbolično naslikanih u obliku krsta, a rađenih tehnikom ulje na ploči.

U Zadužbini Dušana Radića sutra će od 19 časova
biti održano književno veče, na kojem će biti predstavljeni
„Politički članci 1919 – 1939 “ Miloša Crnjanskog. O knjizi u kojoj se nalaze zabranjeni eseji Miloša Crnjanskog govoriće prof. dr Časlav Nikolić i prof. dr Slobodan Vladušić.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Isključenja struje za četvrtak (21.2.)

Zbog radova na elektroenergetskim objektima jedan broj ulica u Subotici i Pačiru sutra će privremeno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *