četvrtak , 23 maj 2019
Naslovna / Kultura / Sinoć održan humanitarni koncert u organizaciji Crkvenog hora Emanuil

Sinoć održan humanitarni koncert u organizaciji Crkvenog hora Emanuil

Sinoć je na sceni Dečijeg pozorišta održan humanitarni koncert tradicionalne narodne muzike uoči praznika Vavedenja Presvete Bogorodice. Koncert je bio u organizaciji Dečijeg pravoslavnog crkvenog hora ,,Emaniul“, a osim članova hora učesnici su bili i učenici Odseka za tradicionalnu muziku Muzičke škole, muzički atelje SKUD ,,Iskon etno“, OKUD ,,Mladost“ i narodni guslar iz Subotice Vuk Vujadinović. Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta, a prilog koji je prikupljen namenjen je PU ,,Naša radost“.

Učesnici koncerta rekli su nam da su uživali u izvođenju tradicionalne muzike i da su zadovoljni programom u kome su učestvovali. Oni su napomenuli da im je veoma drago što će svojim nastupima pomoći deci u vrtićima.

Prema rečima Veljka Vojnića, tehničkog direktora PU ,,Naša radost“, veoma je značajna svaka pomoć i podrška pogotovo materijalne prirode koja će im obezbediti konkretne radove i popravke. On podržava humanost i zahvaljuje se akcijama koje će doprineti unapredjenju uslova rada PU ,,Naša Radost“, a time kvalitet vaspitanja dece.

Isidora Ana Stambolić, dirigent Dečijeg crkvenog hora ,,Emanuil“ pohvalila je učesnike koncerta i istakla da je ovogodišnja tema koncerta tradicionalno pevanje i tradicionalna muzika koja je predstavljenja instrumentalno, vokalno i kroz igru i ples. Prisutni građani imali su priliku da uživaju i u tradicionalnoj kulturi i folkloru.

Dečiji crkveni hor ima četrdeset i jednog člana uzrasta od četiri do petnaest godina. Tradicionalni godišnji koncert dečijeg crkvenog hora koji je nedavno dobio ime ,,Emanuil“ove godine održan je peti put.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

u Kanu prikazan kratki film Subotičanke Maše Šarović

Na ovogodišnjem Kanskom festivalu, u okviru 51. izdanja programa 15 dana autora, premijerno je prikazan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *