sreda , 19 jun 2019
Naslovna / Društvo / Servis za podršku roditeljstvu

Servis za podršku roditeljstvu

Servis za podršku roditeljstvu u okviru Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica počeo je da pruža usluge besplatnog pranja i peglanja veša u oktobru, a radiće do marta naredne godine. Do sada se za usluge ovog servisa prijavilo 10 porodica, a postoji mogućnost da se uključi još 5.

Servis za podršku roditeljstvu počeo je sa radom u sklopu pilot projekta “Servis za snižavanje psihološke cene roditeljstva”, čiji je nosilac Gradska organizacija Crvenog krsta Sombor. Cilj ovog projekta je da se pomogne zaposlenim majkama i zaposlenim samohranim roditeljima, kako bi što više vremena provodili sa decom.

Projektom je predviđeno da Servis za podršku roditeljstvu pruži pomoć u vidu pranja i peglanja veša za 15 korisnika, a do sada ih ovu uslugu koristi 10. Zainteresovane zaposlene majke ili samohrani roditelji sa minimum dvoje dece, čija mesečna primanja nisu viša od 100.000 dinara imaju pravo da se prijave za ovaj servis. Prijave se primaju lično u prostorijama Crvenog krsta ili na broj telefona: 024/621-101.

Servis za podršku roditeljstvu je pilot program koji traje šest meseci, a sprovodi se u Subotici, Somboru, Odžacima i Apatinu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Venecijansko, a subotičko“

U Hemijsko- tehnološkoj školi juče je održan čas posvećen razlici između rukopisnih knjiga i inkunabula. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *