ponedeljak , 19 avgust 2019
Naslovna / Uncategorized / Sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije

Nakon donošenja novog Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je prvu redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Razmotrena je informacija, izrađena u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, o stepenu organizovanosti i osposobljenosti svih subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja, posebno u lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, koja obuhvata njihovu pripremljenost za pravovremeno i adekvatno reagovanje u vanrednim situacijama izazvanim opasnostima koje ugrožavaju stanovništvo, materijalna i kulturna dobra i životnu sredinu.
Štabovi za vanredne situacije, kao stručno-operativna tela za koordinaciju i rukovođenje u vanrednim situacijama, obrazovani su u svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine. Takođe, sve lokalne samouprave donele su odluke o organizaciji civilne zaštite na svojoj teritoriji.
Članovi Pokrajinskog štaba su informisani o aktivnostima koje se vode na izradi i donošenju nacionalne Procene rizika od katastrofa, kao i o izradi Procene rizika od katastrofa u AP Vojvodini sa Planom zaštite i spasavanja.
Na sednici je usvojen predlog Plana rada Štaba za 2019. godinu, koji je upućen Pokrajinskoj vladi na usvajanje- navodi se u saopštenju sa sednice Pokrajinskog štaba za vanredne situacije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počasni građanin

Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavila je Javni poziv za učešće u predlaganju građana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *