ponedeljak , 24 februar 2020
Naslovna / Društvo / Savindan obeležen i u srednjim školama

Savindan obeležen i u srednjim školama

Uz prigodan program i Svetovasku himnu, školska slava obeležena je i u svim subotičkim srednjim školama.
U Srednjoj medicinskoj školi danas je bilo svečano i veselo, a đaci su, Svetom Savi u čast, recitovali, igrali i pevali.
Iako se školska slava u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi svake godine obeležava, ona je danas, po prvi put, proslavljena uz kuma slave, a čast da započne tradiciju kumstva u ovoj školi pripala je sekretarki Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmini Stevanović koja je istakla koliko je važno da sledimo put prvog srpskog arhiepiskopa, te poklonila školi ikonu Svetog Save.
Pripredba je započela svečano, uz slavski kolač, sveću i vino, a završena je veselo, uz užičko kolo u kom su igrali i đaci i profesori. Nakon kulturno-umetničkog programa proslava školske slave nastavljena je u zbornici uz tamburaše.
Svečano je bilo i u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”, gde je Savindan obeležen uz svečanu akademiju u okviru koje je bio prikazan i film o patrijarhu Pavlu. U ovoj školi danas je otvorena i izložba ikona.
Obeležavanju školske slave u ovoj školi je prisustvovao i načelnik Svernobačkog okruga Dragi Vučković.
Proslava Svetog Save upriličena je i u drugim subotičkim školama, a 27. januar je, prema školskom kalendaru, radni, ali nenastavni dan.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sportski Kutak 21.02.2020

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *