subota , 4 april 2020
Naslovna / Politika / SAOPŠTENJE SNS SUBOTICA

SAOPŠTENJE SNS SUBOTICA

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u nastojanju da mudrim potezima očuva mir i stabilnost, ali i da pokaže brigu prema srpskom narodu u regionu.

Predsednik je još jednom pokazao da Srbija vodi politiku ozbiljnosti vodeći se interesima Srbije i srpskog naroda, politiku zasnovanu na modernom prosvećenom patriotizmu koji ne poznaje nasilje nego mudrost. To je svojom današnjom odlukom da ipak ne ide u Crnu Goru Vučić još iznova dokazao.

Razgovori predsednika Vučića sa patrijarhom srpskim Irinejem u više navrata o svemu što se zbivalo posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori dogodili su se ne zato što je bilo ko imao želju da se meša u stvari druge države, već zato što su direktno pogođeni interesi srpskog naroda i imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Gradski odbor SNS u Subotici podržava Predsednika u stavovima da se ne stidimo više da govorimo o srpskom narodu jer je od vitalnog interesa Srbije da očuvamo opstanak našeg naroda u Crnoj Gori. „Veoma je važno da na žestoku kampanju asimilacije Srba odgovorimo odgovornošću, ozbiljnošću i pristojnošću, kao i posvećenim radom na tome da očuvamo snagu srpskog korpusa u Crnoj Gori, ne ugrožavajući državno pravni status Crne Gore“ stav je predsednika Srbije koji subotički SNS u potpunosti podržava, ceneći napore da se očuva nacionalni identitet Srba u regionu. Ohrabruje i nedvosmislena poruka da za nas postoji jedna kanonska pravoslavna crkva i u CG – Srpska pravoslavna crkva, i da to niko ne može da poništi falsifikujući istoriju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Javno-privatno partnerstvo za ocuvanje radnih mesta i svih lokacija Apoteke Subotica

Ostavite odgovor