nedelja , 9 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

Na području Subotice,epidemiološka situacija u vezi sa infekcijom KOVID-19 je pod kontrolom, i pored porasta broja zaraženih građana.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica od početka epidemije, sa jučerašnjim danom zabeleženo je ukupno 115 osoba zaraženih virusom korona sa teritorije Subotice, što govori da je u odnosu na podatke od pre nedelju dana broj obolelih Subotičana porastao za 17.

Od početka epidemije, četvoro naših sugrađana izgubilo je bitku sa korona virusom.

Prema današnjem izveštaju subotičke Opšte bolnice, u protekla 24 sata u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica pregledano je ukupno 20 pacijenata sa simptomima koji odgovaraju kliničkoj slici KOVID 19. Od ukupno pregledanih, 8 pacijenta je zadržano na bolničkom lečenju. Trenutno se na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti nalazi ukupno 31 pacijent, i kod njih 19 je potvrđen pozitivan PSR test, a danas je poslat 21 uzorak na PSR testiranje.

Svi hospitalizovani pacijenti u Opštoj bolnici su, za sada, stabilnog kliničkog stanja.

Napominjemo da je od ponedeljka 06. jula, Zavod za javno zdravlje Subotica započeo sa RT-PSR testitanjem na KOVID-19.

Iz sata u sat pratimo situaciju u gradu i državi, ali napominjem da je sada najvažnija stvar lična odgovornost svakog od nas, kako bismo zaštitili svoje zdravlje i živote. Evidentan je pad izdržljivosti kod svih jer sve ovo dugo traje, i sve je veći broj ljudi koji više nisu spremni da tokom leta praktikuju mere zaštite. Rezultat toga, nažalost, već daje posledice koje se ogledaju u porastu zaraženih infekcijom Kovid 19.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 06.08.2020.

Info blok 06.08.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *