četvrtak , 9 jul 2020
Naslovna / Hronika / Do sada 4 pokušaja samoubistva

Do sada 4 pokušaja samoubistva

U prvim danima nove 2019. godine 4 naša sugrađana pokušala su da oduzmu sebi život lekovima. Psihijatri objašnjavaju da je vreme praznika posebno teško za osobe sklone depresiji i da bi pojedinci ali i okruženje trebalo da pomognu depresivnim osobama tako što će im pokazati da su i oni bitan deo društva.

Prema podacima dobijenim na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice Subotica, u periodu od 30. decembra prošle do 7. januara 2019. godine dogodila su se 4 pokušaja samoubistva. U pitanju su 3 žene i 1 muškarac koji su pokušali sebi da oduzmu život lekovima.

Psihijatri objašnjavaju da osobe sklone depresiji teško doživljavaju praznike jer se radi o individuama koje su osetljive na samoću i odbacivanje, a za vreme praznika se okuplja porodica. Iz tog razloga je važno pomoći takvim osobama na taj način što ćemo im pokazati da su bitan deo našeg života.

Na Odeljenju psihijatrije ove godine u periodu od kraja prošle do 7. januara ove godine bilo je znatno manje intervencija u odnosu na isti period prošle godine.Broj alkoholisanih osoba koje su primljene na Odeljenje je svega 3.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Uhapšeni zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *