utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / RPK: Konstitutivna sednica Parlamenta privrednika

RPK: Konstitutivna sednica Parlamenta privrednika

 

 

U RPK održana je prva konstitutivna sednica Parlamenta privrednika. Na sednici su donete odluke o obrazovanju komisije za verifikaciju mandata članova parlamenta privrednika, donete su odluke o izboru predsednika i zamenika Parlamenta privrednika kao i izboru članova skupštine privredne komore Srbije. Glavna tema sednice odnosila se na sivu ekonomiju.

Danas se završava formalni proces konstituisanja Parlamenta privrednika, a time Privredna komora Srbije dobija unutrašnju snagu odnosno legitimitet jer je ovo prvi put da privrednici ostvaruju pravo da biraju predstavnike i budu birani. Parlament koji je stub privrednog razvoja Srbije i regiona vredi milijardu evra, izjavio je direktor RPK Slobodan Vojinović.

Na prvoj sednici izabrani su predstavnici parlamenta Skupštine Privredne komore Srbije odnosno 35 delegata aktivnih vlasnika firmi i tri člana skupštine Privredne komore Srbije. Za predsednika Parlamenta privrednika izabran je Mitar Nikolić, magistar ekonomskih nauka i direktor firme Tehno-Coop, a zamenica je Monika Gondiš.

Na sednici je rečeno da se na osnovu istraživanja Privredne komore Srbije u našoj zemlji siva ekonomija se kreće u rasponu od 20-30% odnosno 30.1% BDP.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *