ponedeljak , 15 oktobar 2018
Naslovna / Društvo / Resorni sekretar Vuk Radojević uručio je 154 ugovora korisnicima sredstava

Resorni sekretar Vuk Radojević uručio je 154 ugovora korisnicima sredstava

U okviru drugog ovogodišnjeg konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, namenjenog sufinansiranju nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine , resorni sekretar Vuk Radojević uručio je 154 ugovora korisnicima sredstava – registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, koji su ispunili kriterijume konkursa.

Radojević je izneo da ukupna vrednost investicija u sisteme za navodnjavanje iznosi 165 miliona dinara, pri čemu je učešće Sekretarijata 55,5%. Navedenim investicijama će biti obezbeđeno navodnjavanje novih 913 hektara.

Najveća investiranja su u ratarskoj proizvodnji, potom povrtarskoj i voćarskoj proizvodnji. Od 154 ugovora, koji su potpisani, 95 je iz kategorije kojoj pripadaju poljoprivrednici mlađi od 40 godina, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava i poljoprivrednici koji se bave ovom delatnošću u otežanim uslovima rada. Značajno je i da oni mogu da ostvare povrat u odnosu na realizovanu investiciju i do 70 odsto“, naglasio je Radojević.

Radojević je istakao da je Pokrajinska vlada u ovoj godini načinila vanredne napore i obezbedila ukupno 472 miliona dinara za ovu konkursnu liniju. Vrednost ukupne investicija je 840 miliona dinara, čime je omogućeno navodnjavanje na novih 5.500 hektara.

Radojević je naglasio da će Sekretarijat nastaviti sa finansijskom podrškom ove mere i u 2018. godini, što će uz investicije u okviru sredstava iz Abu Dabi fonda za razvoj, namenjenih za realizaciju regionalnih sistema za navodnjavanje, poljoprivrednicima omogućiti da u punoj meri iskoriste potencijale ovih sistema.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Rekonstrukcija Muškog mola na Paliću

Radovi u okviru druge faze rekonstrukcije Mola na Muškom štrandu na Paliću su pri kraju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *