četvrtak , 6 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Regionalni inovacioni startup centar uskoro u Subotici

Regionalni inovacioni startup centar uskoro u Subotici

Subotica je jedan od tri grada u kojime će biti otvoren regionalni inovacioni startup centar. Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je danas prva tri ugovora o dodeli sredstava u okviru Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih startup centara. U ime grada Subotice ugovor su potpisali Aleksanadr Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta i Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika.
 „Potpisana su prva tri ugovora za otvaranje regionalnih inovacionih startap centara u Kruševcu, Subotici i Pirotu. Ovi projekti su vredni ukupno 89 miliona dinara. Ako želimo da imamo uspešne mlade inovatore, buduće tehnološke preduzetnike, startap kompanije, moramo da omogućimo mladima da imaju najmoderniji prostor i opremu za rad. Upravo će to dobiti u regionalnim inovacionim startap centrima“, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović.
Ministar je istakao da će pored najmodernije opreme, korisnici regionalnih inovacionih startap centara imati na jednom mestu svu stručnu, mentorsku i konsultantsku podršku za realizaciju svojih preduzetničkih ideja. „Imaće najbolje predavače i mentore koji će im pomoći da svoje ideje pretvore u konkretne proizvode i usluge, a koje mogu da pronađu svoje mesto na domaćem i globalnom tržištu“, rekao je Popović.
On je istakao da se otvaranjem regionalnih inovacionih startap centara daje jednaka šansa mladima u celoj Srbiji.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Tokom jučerašnjeg nevremena u Subotici je u proseku palo 45 litara kiše

U Subotici je juče tokom kratkotrajnog nevremena palo 45 litara kiše. Dok je najveća količina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *