utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / Razvoj hirurgije ramena i lakta u Opštoj bolnici

Razvoj hirurgije ramena i lakta u Opštoj bolnici

U Opštoj bolnici sutra će biti izvedene tri operacije, kojima počinje obučavanje lekara za izvođenje operacija iz oblasti hirurgije ramena i lakta. Lekare iz bolnice obučavaće specijalista ortopedije i traumatologije i subspecijalista za hirurgiju ramena i lakta dr Srđan Živanović. Dr Živanović već osam godina radi u bolnici u Danskoj na klinici za rame i lakat, a poslednjih pet godina radi na stručnom usavršavanju lekara koji se bave patologijom ramena u Srbiji.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar podsetio je da je cilj uprave, ali i svih zaposlenih u bolnici unapređenje rada, usvajanje novih tehnologija, znanja i veština, o čemu svedoči i poseta dr Živanovića. U našoj bolnici biće realizovana edukacija lekara u oblasti hirurgije ramena i lakta, kao i operativnio program. Takođe naši lekari obučavaće se i u Danskoj.

Načelnik Odeljenja za ortopediju i traumatologiju dr Mirsad Maljanović istakao je da je potreba za razvojem hirurgije ramena i lakta velika, te da Opšta bolnica ima veliki broj pacijenata koji imaju probleme koji spadaju u domen ove hirurgije. On je dodao da se mali broj lekara u našoj zemlji bavi tom problematikom, te da je neophodno taj domen unaprediti.

Dr Srđan Živanović ističe da je radio prihvatio poziv dr Maljanovića da učestvuje u razvoju hirurgije ramena i lakta u Opštoj bolnici u Subotici. On je dodao i da veliki deo uslova za hirurgiju ramena i lakta u našoj bolnici već postoji, a prve operacije biće izvedene sutra.

Dr Živanović će periodično dolaziti na ortopedsko odeljenje i vršiti, zajedno sa lekarima odeljenja, preglede pacijenata prema protokolima koji su prisutni u razvijenim zemljama. U ortopedskoj operacionoj sali će vršiti i pokazne operacije uz obučavanje lekara i instrumentara za izvođenje operacija ramena i lakta.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *