subota , 8 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Rasprava oko završnog računa Grada za 2018.

Rasprava oko završnog računa Grada za 2018.

Na 23. sednici Skupštine Grada doneta je Odluka o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2018. godinu. Na današnjoj sednici, odbornici Skupštine grada doneli su i Odluku o dodeli zvanja Počasni građanin koje će ove godine posthumno biti dodeljeno književniku Danilu Kišu. Takođe, imenovani su direktori Centra za socijalni rad i Savremene galerije.
Iz vladajuće koalicije poručuju da su zadovoljni ostvarenjem budžeta Grada za prošlu godinu, a gradonačelnik Bogdan Laban, ostvarenje koje iznosi 91,3 odsto ocenjuje kao impozantno.
Sa navodima vladajuće koalicije da Subotica ekonomski i privredno jača ne slažu se članovi Pokreta građanske Subotice. Iz ove odborničke grupe upućene su i primedbe na završni račun i ostvarenje budžeta Grada za prethodnu godinu.
Odbornici Skupštine grada doneli su odluke o dedeli zvanja Počasni građanin, te priznanja PRO URBE. Dobitnici priznanja PRO URBE ove godine su diplomirani defektolog, Danijela Andrašić, profesor francuskog jezika i književnosti, Robert Đivanović i doktor tehničkih nauka, prof. dr Jožef Njerš. Odbornici Skupštine Grada jednoglasno su usvojili predlog gradonačelnika, pa će zvanje Počasni građanin ove godine posthumno biti dodeljeno velikom književniku Danilu Kišu.
Za direktora Centra za socijalni rad imenovana je dosadašnja direktorka ove ustanove socijalne zaštite, Miroslava Bagavac, dok je za direktora Savremene galerije imenovan Arpad Blaško, koji je do sada obavljao funkciju v.d. direktora ove ustanove kulture. Odbornica Pokreta građanske Subotice, Đorđija Aksentijević rešila je da ubuduće bojkotuje rad lokalnog parlamenta, dok će drugi članovi ove odborničke grupe nastaviti da učestvuju u radu Skupštine Grada.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 06.08.2020.

Info blok 06.08.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *