sreda , 5 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Radovi na proširenju komunalne infrastrukture

Radovi na proširenju komunalne infrastrukture

Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade i Vlade Srbije, u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u MZ „Makova sedmica“, kao i radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Hipodromskoj ulici, a radovi na asfaltiranju Sutjeske ulice u MZ „Zorka“, već su završeni. Iz Grada poručuju da će infrastrukturni projekti i u budućnosti biti prioritet lokalne samouprave.

U Hipodromskoj ulici u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od oko 300m. Izvođač radova je firma „Javornik“, a rok za završetak je 17. oktobar.

U MZ „Makova sedmica“, u ulicama Isidore Sekulić i Jelene Ćetković u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u dužini od 1530 m.

Radovi na asfaltiranju Sutjeske ulice su završeni. Izvođač radova je „Vojput“, a asfaltirano je ukupno 1125m. Radove na asfaltiranju ove ulice, ali i na izgradnji biciklističke staze na Paliću zajednički su finansirali Grad i Ministarstvo privrede.

Vrednost projekta za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže iznosi 33 miliona, od čega 18 miliona finansira Pokrajina. Drugi projekat vredan je 48 miliona, 20 miliona obezbedilo je Ministarstvo, dok je ostatak obezbedio Grad.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Akcija RTV YuEco „Da se zna ko kosi,a ko ne kosi“

Naši sugrađani iz MZ Aleksandrovo ukazali su nam na zakorovljenu i neodržavanu travnatu površinu u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *