subota , 30 maj 2020
Naslovna / Kultura / Prvo veče „Jazzik“ festivala

Prvo veče „Jazzik“ festivala

Na sceni Dečjeg pozorišta sinoć je otvoren 10. jubilarni internacionalni džez festival “Jazzik”. Tokom dva dana manifestacije publika će imati priliku da uživa u džez koncertima domaćih i inostranih izvođača.

Prve festivalske večeri nastupila je Bojana Stamenov sa svojim kvintetom. Ona je tokom sat i po vremena svog nastupa pokazala subotičkoj publici zašto važi za jedan od najboljih glasova na domaćoj muzičkoj sceni.

“Jazzik” već deset godina promoviše džez scenu našeg grada, a tokom decenije trajanja ove manifestacije na njemu su nastupile neke od najvećih zvezda svetske džez scene. Takođe, tokom svih 10 godina postojanja “Jazzik” je davao šansu i mladim talentima.

Druge festivalske večeri nastupiće američka pevačica Čande Rul sa svojim internacionalnim bendom, među čijim članovima su Tomas Kugi ,Volfram Deršmit,Dušan Novakov i legendarni pijanista Kirk Lajtsej.Već tradicionalno, obe festivalske večeri otvaraju svojim nastupom talentovani učenici džez odseka Muzičke škole Subotica, u kojoj se održavaju i instrumentalne i vokalne radionice koje će održati ovogodišnji učesnici Festivala.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Filmski festival Palić za ovogodišnje izdanje novčano podržan od Media programa Kreativne Evrope

Festival evropskog filma Palić je za realizaciju svog 27. izdanja podržan od strane MEDIA programa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *