ponedeljak , 24 februar 2020
Naslovna / Sport / Prvi kup Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom za kadete

Prvi kup Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom za kadete

Prvi kup Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom za kadete

Prošlonedeljnim Prvenstvom Srbije za mlađe seniore do 23 godine starosti, koje je održano u Kragujevcu, i zvanično, je startovala ovogodišnja takmičarska sezona u rvanju grčko-rimskim stilom za domaće „klasičare“.

Priliku da se dokažu, u subotu, imaće i kadeti, koje, u Hali sportova, sa početkom u 11 časova i 30 minuta, očekuje prvi turnir za nacionalni Kup, čiji domaćin i organizator će biti Rvački klub „Spartak“.

Pored naših mlađih „klasičara, šansu za dokazivanje imaće i seniorska rvačka reprezentacija Srbije, koja će, ovog vikenda, učestvovati na otvorenom međunarodnom Prvenstvu Zagreba, dok će mlađi seniori nastupiti na tradicionalnom međunarodnom turniru u Bugarskoj.

I ove godine seniorsku rvačku reprezentaciju Srbije očekuju brojne i izuzetno značajne međunarodne obaveze, a sva ta takmičenja imaće za cilj da se naši najbolji „klasičari“ što bolje pripreme za kvalifikacione turnire, koji će im omogućiti da se nađu među putnicima za Olimpisjke igre, koje će se, sledeće godine, organizovati u Tokiju.

Prvi od tih kvalifikacionih nadmetanja biće ovogodišnje prvenstvo sveta, čiji domaćin će, od 14. do 22. septembra, biti Astana, glavni grad Kazahstana, dok će se ovogodišnji šampionat „starog kontinenta“ organizovati, od 8. do 14. aprila, u Bukureštu.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Košarkaši „Spartaka“ sa velikim očekivanjima ulaze u duel protiv Zemunaca

Ni u 19. kolu Druge lige Srbije košarkaši „Spartaka“ neće imati ni malo lak zadatak, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *