petak , 19 april 2019
Naslovna / Društvo / Prve odštete radnicima IMK „29. novembar“

Prve odštete radnicima IMK „29. novembar“

Nakon dvadeset godina pravne borbe koju vode radnici IMK “29. Novembar”, donete su prve presude, a počela je i isplata novca. Iz Saveza samostalnih sindikata objašnjavaju da su u pitanju presude za nadoknadu nematerijalne štete na osnovu kojih se radnicima isplaćuje 500 evra.
Tužbe je podnelo oko 600 ljudi, a do sada je doneto 29 presuda, na osnovu kojih će nekadašnjim radnicima “29. novembra” biti isplaćena nadoknada za nematerijalnu štetu koja je nastala zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku.
Devet ljudi već je dobilo novac .
Nakon što svi radnici dobiju presude za nadoknadu nematerijalne štete, u drugoj polovini godine biće podnete i tužbe za naknadu materijalne štete, poručuju iz Sindikata.
Sav novac koji je dobijen od prodaje imovine preduzeća otišao je na izmerenje obaveza prema Poreskoj upravi i drugim državnim organima, navode iz Sindikata i dodaju da radnici nisu dobili ništa. Od imovine nekadašnjeg giganta ostao je samo kompleks u Malim Pijacama, a radnici se nadaju da će nakon prodaje konačno postojati mogućnost za izmirenje njihovih potraživanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Radno vreme apoteka

Za sve dane uskršnjih praznika Apokteka ogranak 1 ispod Gradske kuće dežuraće non stop. Sutra …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *