ponedeljak , 24 februar 2020
Naslovna / Društvo / Prošle godine Poreska uprava kontrolisala 210 benzinskih stanica

Prošle godine Poreska uprava kontrolisala 210 benzinskih stanica

U okviru realizacije Nacionalnog Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, Poreska uprava je tokom 2018. godine kontrolisala 210 benzinskih stanica, a nepravilnosti u poslovanju nadene u 82 objekta, od cega su 64 pumpe dobile i zabranu obavljanja delatnosti.To je manje nego 2017. godine, kada je privremeno zatvoreno 100 pumpi.

Tokom 2017. godini inspektori Poreske uprave obavili su kontrolu 275 benzinskih stanica širom Srbije i utvrdili nepravilnosti u poslovanju 116 pumpi.
Privremeno je zatvoreno cak 100 benzinskih stanica, a u kontrolama tokom 2017. godine, zbog nepravilnosti u poslovanju benzinskih stanica oduzeto je skoro 50.000 litara raznih vrsta motornih goriva i dodatno obracunat PDV kod svih neobracunatih manjkova ili viškova robe.
Predmet kontrola Poreske uprave u 2018. godini bile su i akcize kod poreskih obveznika koji su u 2017. godine uvezli značajne količine baznog ulja, ili koji su u 2017. godini imali veći uvoz ovog naftnog derivata, u odnosu na uvezene količine u ranijim godinama.
U kontroli 105 obveznika nepravilnosti su utvrđene kod 61 obveznika, koji su vršili promet baznog ulja fizičkim licima bez ispunjenja uslova za oslobođenje prometa od PDV i akcize.
Nakon izvršenih kontrola, obračunati su novootkriveni prihodi u iznosu od gotovo pet milijardi dinara, i to po osnovu PDV-a 7,3 miliona dinara, a po osnovu akciza 4,2 milijarde dinara.
Protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave, saopšteno je iz Poreske uprave.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *