ponedeljak , 24 februar 2020
Naslovna / Društvo / Prošle godine otkriveno preko 29 500 saobraćajnih prekršaja

Prošle godine otkriveno preko 29 500 saobraćajnih prekršaja

U toku prethodne godine na nivou PU Subotica otkriveno je preko 29 500 saobraćajnih prekršaja, poručio je novi načelnik Odeljenja saobraćajne policije, Vladan Gajić. On je dodao da je broj otkrivenih prekršaja u 2018. godini veći u odnosu na 2017. za oko 20 odsto, što je, kako je naveo, rezultat bolje opremljenosti saobraćajne policije. U godini za nama na području PU Subotica dogodilo se 485 saobraćajnih nezgoda, a iz saobraćajne policije navode da je broj nastradalih i poginulih u smanjenju.
U toku prethodne godine na nivou PU Subotica otkriveno je 29 593 saobraćajna prekršaja, dok je na nivou grada otkriveno 15 305 . U godini za nama vozači su najčešće prekršaje činili zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, te ovi prekršaji zauzimaju 30 odsto od ukupnog broja prekršaja.
U toku 2018 godine pripadnici saobraćajne policije sproveli su niz akcija pojačane kontrole saobraćaja, a na nedeljnom nivou ove akcije realizovale su se u proseku dva do tri puta. Prošle godine na području naše PU dogodilo se blizu 500 saobraćajnih nezgoda.
Saobraćajna policija u osnovnim i srednjim školama prošle godine održala je ukupno 190 predavanja u sklopu kampanja “Bezbedno učešće dece u saobraćaju” i “Matura”. U cilju povećanja bezbednosti i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda iz policije apeluju na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa, da u zimskom periodu koriste zimske pneumatike i potrenu opremu, te da prilagode vožnju uslovima puta, koriste sigurnosne pojaseve i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *