ponedeljak , 3 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Promet na tržištu nekretnina u 2018. znatno veći nego pre, Subotičani najviše kupovali stanove

Promet na tržištu nekretnina u 2018. znatno veći nego pre, Subotičani najviše kupovali stanove

U prethodnoj godini promet na tržištu nekretnina bio je znatno veći u odnosu na prethodnih deset godina, poručuju agenti za nekretnine. U godini za nama Subotičani su najčešće kupovali stanove i to na kredit. U skladu sa velikom potražnjom cene nekretnina u 2018. bile su nešto veće.
Do povećane potražnje za nekretninama došlo je krajem 2017. godine, pa se moglo naslutiti da će ova situacija kulminirati u prethodnoj godini koja je, kada je u pitanju promet nekretnina, bila najuspešnija u poslednjih 10 godina, poručio je agent za nekretnine, Đuro Gavrić. U 2018. godini Subotičani su najčešće kupovali stanove i to na kredit.
I u prethodnoj godini najtraženije lokacije bile su Centar, Radijalac i Prozivka. U godini za nama veća potražnja bila je za novim stanovima, a cena kvadrata u novogradnji kretala se u rasponu od 770 pa do preko 1000 evra.
Za razliku od stanova, kuće su se uglavnom kupovale u gotovini i to najčešće one do 30 hiljada evra, a kako je sve manje kupaca koji kupuju nekretnine u gotovini prodaja kuća u 2018. bila je znatno slabija u odnosu na prodaju stanova. Ako se po jutru dan poznaje i u tekućoj godini promet nekretnina će biti dobar, jer već u prvim danima nove godine zabeleženo je značajno interesovanje građana za kupovinu stanova, zaključuje Gavrić.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Hapšenje zbog ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su D. M. 1986. godište iz Subotice zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *