petak , 3 jul 2020
Naslovna / Društvo / Projekat „Mogućnosti za novi početak“

Projekat „Mogućnosti za novi početak“

Sa teritorije grada Subotice 457 lica, u okviru projekta „Mogućnosti za novi početak“, dobili su pomoć, koja obuhvata ekonomsko osnaživanje, unapređenje uslova stanovanja i pravnu zaštitu. Realizator projekta je Ekumenska humanitarna organizacija, a u projektu je učestvovala i Subotička lokalna samouprava. Projekat „Mogućnosti za novi početak“, odnosi se na pomoć povratnicima po osnovu sporazuma o readmisiji, odnosno na povratnike najčešće iz Nemačke i zemalja Zapadne Evrope, kao i 10 do 20 % lokalnog stanovništva. Ibrahimi Nijaz, živeo je u Nemačkoj 5 godina, a u Suboticu sa porodicom došao je 2000. godine. Po povratku dobio je određenu podršku, kako kaže, a u okviru ovog projekta dobio je pomoć u vidu građevinskog materijala i stručne pomoći za renoviranje.Glavni cilj projekta je poboljšanje uslova života i reintegracija povratnika u Srbiji. Osnovne komponente projekta su poboljšanje loših uslova stanovanja,kroz pomoć u građevinskom materijalu i stručnoj pomoći za renoviranje kuća,zatim poboljšanje pristupa zapošljavanju i poboljšanje pristupa ljudskim pravima.
Subotička lokalna samouprava učestvovala je u projektu s ciljem unapređenja uslova stanovanja i procesa reintegracije povratnika u Srbiji. Saradnja sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom, započeta je 2015.godine i od tada se ostvaruje uspešna saradnja, navode iz lokalne smouprave. U okviru projekta 457 lica dobilo je pomoć.
Projekat je započet 1.januara 2018. godine, a obuhvatio je 4 grada na teritoriji Vojvodine, to su Subotica, Zrenjanij, Kikinda i opština Žitište. Donator projekta je Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Federalne Republike Nemačke u okviru Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Najezda buba u gradu

U poslednjih nekoliko dana u pojedinim delovima grada primećena je velika najezda buba nalik krpeljima. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *