sreda , 15 jul 2020
Naslovna / Društvo / Program „Uhvati, steriliši i pusti“

Program „Uhvati, steriliši i pusti“

Od početka programa „Uhvati, steriliši i pusti“ do sada je učestvovalo 134 pasa koji su ponovo pušteni, dok je trenutno oko 20-tak u programu, kažu iz Prihvatilišta za pse i mačke u Subotici. Primetan je problem velikog broja pasa na ulici, te je zbog toga pokrenut ovaj program kontrole populacije napuštenih pasa.

Zbog velikog broja pasa koji se nalazi na našim ulicama, te zbog popunjenih kapaciteta u azilu, pokrenut je ovaj program u septembru prošle godine, objašnjavaju iz Prihvatilišta za pse i mačke. Reč je o privremenoj meri, odnosno program će se realizovati dokle god su kapaciteti u prihvatilištu puni, te ne postoji mogućnost da se psi sa ulice smeste.

Ove godine psi koji su prošli kroz program obeleženi su crvenom markicom, dok je to prošle godine bila narandžasta boja. U periodu oporavka radi se jedna vrsta socijalizacije i procene samih pasa, odnosno karaktera, te se na osnovu toga odlučuje o tome da li se životinja može vratiti na ulice, objašnjavaju iz Prihvatilišta.

Pored ovog programa realizovao se i program „Kontrola vlasničkih pasa“, koji je imao za cilj da se vrši edukacija građana po pitanju savesnog vlasništva. Obilazila su se domaćinstva, te se vršila edukacija o važnosti čipovanja i vakcinacije, a po završetku programa procenat vakcinisanih i čipovanih pasa porastao je za 16 % kažu iz azila, te ističu da je u planu nastavak ovog programa.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Cvetanje ambrozije i ostalih biljaka

Ovo je period u godini kada je prisutno sve više cvetanja ,naročito ambrozije jer sve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *