ponedeljak , 16 septembar 2019
Naslovna / Kultura / Proglašeni najbolji radovi na literarnom konkursu „Rani jadi“

Proglašeni najbolji radovi na literarnom konkursu „Rani jadi“

Na literarni konkurs „Rani jadi“ Fondacije „Danilo Kiš“ pristiglo je ukupno 63 autorska rada. U tri starosne kategorije, nagrađeni su radovi Lazara Markovića (pseudonim), Milice Pisarić, Aleksandre Balažević, Filipa Silađija, Martina Kontera, Aleksandre Čukurov, Marine Kos, Ognjena Nedića i Snežane Orčić.

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ raspisala je literarni konkurs „Rani jadi“, s ciljem da probudi misao mladih o važnosti govorne i pisane reči, koje oslobađaju mladog čoveka „ranih jada“, te ga na taj način i štite.
Na literarnom konkursu mogli su da učestvuju mladi od 15 do 30 godina, s prebivalištem na teritoriji Grada Subotice, a konkurs je bio raspisan u tri starosne kategorije. Na konkurs je pristiglo ukupno 63 autorska rada, koje je ocenjivala nezavisna stručna komisija, u čijem sastavu su bile prof. mr Laura Kovač, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirela Ivanić, profesorka srpskog jezika i književnosti, Mirjana Crnković, master edukacije, filozofije i master edukacije hrvatskog jezika i književnosti, i Kinga Balint, profesorka mađarskog jezika.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Šesti po redu “ Zavičajni dani“ idu po svom planiranom programu

Šesti po redu “ Zavičajni dani“ idu po svom planiranom programu.Sinoć na trgu nastupali su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *