četvrtak , 9 april 2020
Naslovna / Društvo / Problemi radnika

Problemi radnika

Za prvih 10 meseci ove godine radnici su se najviše žalili na nemogućnost iskorištavanja slobodnih dana, kažu u Savezu samostalnih sindikata grada Subotice. Ovaj problem najviše je mučio zaposlene u javnom sektoru.

Po rečima predsednika Saveza samostalnih sindikata grada Subotice, Milana Popovića, za prvih 10 meseci 2019. godine ovom sindikatu najviše su se obraćali zaposleni u javnom sektoru i to sa problemom nemogućnosti iskorištavanja slobodnih dana dobijenih na ime prekovremenog rada. Kako objašnjavanju u Sindikatu, do ovog problema dolazi zbog nedovoljnog broja zaposlenih.

Još jedan od problema koji muči gotovo sve zaposlene su i niske zarade. U Savezu samostalni sindikata grada Subotice ističu da će novim povećanjem minimalne cene rada doći do preklapanja zarada radnika sa najnižim platama i onih koji predstavljaju “srednji kadar”. Do ove pojave dolazi jer većina poslodavaca u Srbiji povećava platu samo radnicima koji primaju minimalnu zaradu.

Kako ističu u Savezu samostalnih sindikata grada Subotice problemi radnika koji su im se obraćali uglavnom su rešavani razgovorom između predstavnika poslodavaca i Sindikata, dok je samo mali broj predmeta završavao na sudu, kada sporazum sa poslodavcem nije mogao da bude postignut.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Roditelji putem e-uprave od 1. aprila mogu da iskažu zainteresovanost za upis deteta u određenu osnovnu školu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *