četvrtak , 2 april 2020
Naslovna / Društvo / Privremeno prihvatilište danas počelo sa radom

Privremeno prihvatilište danas počelo sa radom

Privremeno prihvatilište za beskućnike počelo je sa radom u prostorijama MZ ,,Novo selo“ zajedničkom odlukom predstavnika lokalne samouprave, Gradske organizacije Crveni krst, Centra za socijalni rad i Karitasa. Iz budžeta Grada za rad prihvatilišta tokom ove godine izdvojeno je 407.000dinara.

Direktorka Centra za socijalni rad, Miroslava Bagavac, napomenula je da klasičnih beskućnika nema u našem Gradu, ali da su se među korisnicima privremenog Prihvatilišta do sada nalazili ljudi koji aktuelno ne mogu da pronađu način za rešenje problema kao prolaznici sa drugih teritorija. Starosna struktura korisnika je između dvadeset do šezdest i pet godina.

Prema rečima sekretara Gradske organizacije Crveni krst, dr Siniše Trajkovića, ove godine obezbeđeno je dvadeset i pet kreveta sa čistom posteljinom, odeća za beskućnike koji će imati tri obroka dnevno tokom boravka u prihvatilištu.

Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva istakao je da prihvatilište radi 24 sata. Podsetio je da su vremenski uslovi ti koji diktiraju terminh otvaranja prihvatilišta i da je zbog toplijeg vremena ove zime prihvatilište otvoreno kasnije nego predhodne godine.

Prošle godine u privremenom Prihvatilištu boravilo je trideset i dvoje ljudi. Od sedam do petnaest časova korisnicima privremenog prihvatilišta će biti na usluži predstavnici Crvenog krsta, a od 15časova do sedam ujutru volonteri Karitasa, a predstavnici Centra za socijalni rad će obilaziti i kontrolisati rad prihvatilišta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad podelio 7000 litara dezinfekcionog sredstva

Iz distributivnog centra u Biznis inkubatoru već je podeljeno 7000 litara natrijum-hipohlorita, sredstva koje preporučuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *