subota , 26 maj 2018
Naslovna / Kultura / Prijatelji za decu Kosova i Metohije

Prijatelji za decu Kosova i Metohije

 

Povodom deset godina akcije ,,Deci Kosova i Metohije s osmehom, zajedno u školskim klupama“ juče je na trgu održan koncert ,,Prijatelji za decu Kosova i Metohije“ na kome je nastupio orkestar RTS-a i pevačica Snežana Đurišić koja je izvela tradicionalne hitove.

Deca sa Kosova i Metohije koja su u poseti našem gradu kažu da su veoma zadovoljni domaćinima, da im se Subotica mnogo dopada i da se slažu sa drugarima koje su upoznali.

Prema rečima Branke Bešlić, koordinatorke akcije ,,Deci Kosova i Metohije s osmehom, zajedno u školskim klupama“ u poseti je četrdeset i petoro dece sa Kosova koji će u toku deset dana posetiti Zoološki vrt, Gradsku kuću i Hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i upoznati se sa kulturno istorijskim znamenitostima našeg Grada. Cilj tradicionalne akcije je druženje dece i razmena iskustava.

Predsednik Saveza srpskih udruženja SBO, Saša Gravorac, ističe da od prošle godine u sklopu Zavičajnih dana postoji program koji je posvećen deci sa Kosova. Ove godine pod sloganom deca Srbije deci Kosova i Metohije folklorni ansambli izveli su umetnički program nakon čega je održan koncert.

Akciju ,,Deci Kosova i Metohije s osmehom, zajedno u školskim klupama“ je inicirala organizacija ,,Dečija radost“ iz Giljana koja je osnovana 2002.godine. Akcija se sprovodi deseti put za redom u saradnji sa osnovnim školama ,,Sonja Marinković“ i ,,Jovan Jovanović Zmaj“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Promocija knjige „Feniks- virtuozni let“ u Bačkoj Topoli

U potkrovlju biblioteke „Eržebet Juhas“ u Bačkoj Topoli u četvrtak od 18 časova biće predstavljena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *