ponedeljak , 22 april 2019
Naslovna / Društvo / Prezentovan projekat „Radnim angažovanjem do inkluzije“

Prezentovan projekat „Radnim angažovanjem do inkluzije“

U prostorijama Otvorenog univerziteta održana je prezentacija projekta Udruženja „Zajedno“ pod nazivom “Radnim angažovanjem do inkluzije”. Kroz ovaj program dodatno je opremljen radni centar za osobe sa invaliditetom čime su stvoreni uslovi za radno angažovanje 12 korisnika u radionici za briketiranje i peletiranje piljevine.

Udruženje “Zajedno” počelo je sa osnivanjem radnog centra još 2014. godine, a zahvaljujući ovom projektu nebavljena je oprema koja je nedostajala. Iz Udruženja navode da osobe koje budu radno angažovane u ovom centru neće biti zaposlene, već se on posmatra kao usluga socijalne zaštite koja obezbeđuje radnu terapiju i radno angažovanje osoba sa invaliditetom. Ipak, ukoliko kroz radno angažovanje dođe do nastanka proizvoda kao i prodaje, osobe koje su učestvovale u proizvodnji dobijaće džeparac kao naknadu za svoj rad. Osnivanje radnog centra podržala je i lokalna samouprava.

U centru se trenutno obučava osam odraslih osoba sa invaliditetom, a plan je da bude uključeno ukupno 12 osoba.

Projekat “Radnim angažovanjem do inkluzije” deo je regionalnog projekta SOCIETIES, koji realizuje Karitas Srbije, a finansira EU. Cilj projekta jeste unapređenje tehničkih veština organizacija civilnog društva u cilju bolje inkluzije osoba sa invaliditetom.

Radni centar za osobe sa invaliditetom nalčazi se na Putu Edvarda Kardelja.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Sutra je Lazareva subota

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Lazarevu subotu poznatiju kao Vrbicu. Lazareva subota ili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *