petak , 5 jun 2020
Naslovna / Kultura / Premijera predstave “Tri musketara” sutra u Dečijem pozorištu

Premijera predstave “Tri musketara” sutra u Dečijem pozorištu

Na sceni Dečjeg pozorišta sutra od 18.00 časova premijerno će biti izvedena predstava „Tri musketara“ u režiji Predraga Štrpca, po dramatizaciji Aleksandre Glovacki.
Predstava je inspirisana istoimenim romanom Aleksandra Dime, izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine.
Čvrsto verujem da svaka nova generacija treba da vidi, čuje, upozna se i doživi klasike, velike priče koje u dečijem umu razbuktavaju maštu i donose istinske humanističke vrednosti, navodi reditelj i dodaje da se to, pre svega, odnosi na domaće autore i narodne priče, te na evropske i svetske klasike. „Tri musketara“ Aleksandra Dime jedno je od takvih dela. Iako u njemu postoji puno ozbiljnih tema koje više pripadaju pozorištu za odrasle, takođe se nalaze i za najmlađe naraštaje veoma važne teme prijateljstva, požrtvovanosti, istinoljublja…I upravo zato, u saradnji sa autorkom teksta Aleksandrom Golovacki i celokupnim kreativnim timom i ansamblom Dečjeg pozorišta u Subotici, donosimo vam avanture hrabrih musketara D’Artanjana, Atosa, Portosa, Aramisa, dvorske dame Konstance, kralja Luja i kraljice Ane i zaverenika Rišeljea i Milejdi, kaže reditelj ove predstave. U predstavi igraju Stefan Ostojić, Branislav Trifković, Sloboda Tibor, Gerguš Zolan, Mladen Vuković, Boško Boškov, Nemanja Dimić, Viktorija Palfi, Svetlana Abramović, Ana Milosavljević, Gvozden Mustafić, Pavle Panić i Vladan Grbić.
Rezervacija karata vrši se putem telefona 063/10 777 43, 024/555 715 ili lično u Dečjem pozorištu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Filmski festival na Paliću od 8. do 14. avgusta

Ovogodišnje, dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se u novom terminu, od 8. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *