petak , 14 avgust 2020
Naslovna / Kultura / Premijera predstave „The end“ u pozorištu Deže Kostolanji

Premijera predstave „The end“ u pozorištu Deže Kostolanji

Na sceni pozorišta Deže Kostolanji u nedelju, od 19:30h premijerno će biti izvedena predstava „The end“ reditelja Andreja Boke. Osnovna tema predstave je smrt koja predstavlja jedinu izvesnost u životu svakog živog bića. U vremenu u kom živimo smrt je tabu tema, ali strah od smrti ipak ne jenjava, poručio je reditelj Andrej Boka.

Predstava je nastala zbog potrebe za kreativnim istraživanjem i ličnim suočavanjem sa konceptom smrti objasnio je reditej Andrej Boka. On je dodao da o ovoj temi dugo razmišlja, te da mu se učinila kao izuzetno inspirativna. Ekipa koja radi na predstavi mesecima je izučavala i diskutovala o audio-vizuelnim materijalima koji se bave ovom tematikom.

Rad na predstavi glumačkoj ekipi je predstavljao ozbiljan izazov, a sami glumci su podstaknuti na razmišljanje o smrti kao nečemu što je jedino izvesno, oni ističu da im je rad na predstavi omogućio da prihvate tu činjenicu kao prirodnu i normalnu stvari o kojoj treba razgovarati.

Pored Marte Bereš i Vladimira Grbića u predstavi igraju Gabor Mesaroš i Imre Elek Mikeš, dok ekipu iza scene čine uz reditelja Andreja Boku, dramaturg Tamaš Olah, scenograf i kostimograf Darinka Mihajlović, kao i muzički saradnici Ervin Palfi i Geza Kučera.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Subotičkim glumcima nedostaju probe i druženje sa publikom

Cela situacija sa korona virusom zaustavila je već duže vreme sve kulturne aktivnosti.Daske koje život …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *