četvrtak , 9 jul 2020
Naslovna / Društvo / Pregovori predstavnika sindikata i poslodavaca iz Privredne zone „Mali Bajmok“

Pregovori predstavnika sindikata i poslodavaca iz Privredne zone „Mali Bajmok“

Počeli su pregovori predstavnika sindikata sa firmama koje posluju u okviru Privredne zone “Mali Bajmok”. Naime, do sada ni jedna od kompanija koje posluju u Privrednoj zoni nisu potpisale Kolektivni ugovor, a iz Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice nadaju se da će pregovori biti uspešni.

Od početka februara ove godine predstavnici Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice vode pregovore sa predstavnicima firmi koje rade u okviru Privredne zone “Mali Bajmok”. Kako kažu u Savezu samostalnih sindikata Subotice do sada ni jedna firma iz Privredne zone nije potpisala Kolektivni ugovor.

Iz Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice napominju da je jedan od ciljeva sindikata na nivou Srbije za ovu godinu i insistiranje na korekciji najniže cene rada. Naime, po mišljenju predstavnika sindikata tempo podizanja najniže cene rada treba ubrzati jer će u suprotnom doći do toga da neće biti radne snage.

Predstavnici Sindikata zalažu se i za to da se ne umanjuje trajno penzija onim penzionerima koji imaju godine radnog staža, ali ne i godine života te predlažu da se toj kategoriji penzionera nakon što dostignu i starosnu granicu penzija uveća.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nikolina Skenderović- jedina dama u odeljenju traktorista

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *