utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Ekonomija / Preduzetnicima predstavljen program „Kreiraj život“

Preduzetnicima predstavljen program „Kreiraj život“

Na Otvorenom univerzitetu predstavljeni su programi podrške namenjeni mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima, koje je u okviru kampanje „Kreiraj život“ pokrenula Razvojna agencija Srbije. Prezentaciju je za članove Udruženja poslodavaca Subotice organizovala Regionalna razvojna agencija „Panonreg“.

Program dodele bespovratnih sredstava predsednik Udruženja poslodavaca Subotice, Milan Jerinkić, vidi kao dobru meru za poboljšanje uslova poslovanja.

U okviru kampanje „Kreiraj život“ Razvojna agencija Srbije kreirala je osam programa za dodelu bespovratnih sredstava kroz sufinansiranje za mikro, mala i srednja preduzeća. Sufinansiranje je planirano do 70 odsto za početnike, do 50 odsto za postojeće firme i do 60 odsto za organizacije i institucije. I ovoga puta, bespovratna sredstva neće biti dodeljivana u oblasti trgovine, proizvodnje alkoholnih pića i duvana.

Prezentaciji je prisustvovao i član Gradskog veća za oblast privrede, Akoš Ujhelji koji je najavio da će uskoro biti donet Lokalni akcioni plan za razvoj Subotice, te da privrednici mogu da očekuju podršku Grada.

Informacije o uslovima konkursa kao i podršku za pisanje biznis plana preduzetnici mogu dobiti svakog radnog dana od 8 do 16 časova u prostorijama RRA „Panonreg“ na Otvorenom univerzitetu.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević obišao je gazdinstvo Stipana Šarčevića u Starom Žedniku

U okviru radne posete Gradu Subotici, pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević sa saradnicima obišao je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *