sreda , 19 jun 2019
Naslovna / Društvo / Predstavnici RPK Subotica i opštine Senta potpisali sporazum o saradnji

Predstavnici RPK Subotica i opštine Senta potpisali sporazum o saradnji

Predstavnici RPK Subotica, juče u Senti potpisali su sporazum o saradnji sa predstavnicima ove opštine. Potpisivanje sporazuma rezultat je višegodišnje saradnje, koja će u budućnosti biti produbljena i intenzivirana. U sklopu posete Senti, predstavnici RPK Subotica obišli su i fabriku za proizvodnju komunalne opreme i ventila Rasco-tamp.

Iako opština Senta pripada Severnobanatskom okrugu iz ove opštine poručuju da im Severnobački okrugi više znači kada je u pitanju razvoj privrede i infrastrukture. Činjenicu da su ostali u RPK Subotica iz opštine ocenjuju kao dobar potez i dodaju da su sa RPK uvek imali kvalitetnu saradnju, ali da se nadaju da će potisivanjem soporazuma ona biti intenzivirana.

Iz RPK Subotica poručuju da su razvoj turizma i pomoć malim i srednjim preduzećima osnovni ciljevi sporazuma.

U sklopu posete Senti predstavnici RPK obišli su fabriku za proizvodnju komunalne opreme i ventila Rasko-tamp. Iz ove kompanije napominju da se problemi u poslovanju uglavnom tiču plasmana robe, te da će ubuduće intenzivirati saradnju sa RPK kako bi se na lakši način povezali sa kupcima iz inostranstva.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

25 godina postojanja Saveza vojvođanskih Mađara

Ono što je održalo Savez vojvođanskih Mađara je to što se stranka nikada nije odvojila …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *