sreda , 12 avgust 2020
Naslovna / Politika / Predstavljena infrastrukturna ulaganja u Suboticu

Predstavljena infrastrukturna ulaganja u Suboticu

Na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici, bilo je govora o aktuelnim projektima u oblasti saobraćajne i komunalne infrastrukture, kao i aktuelnim političkim zbivanjima u gradu. Kako je rečeno, aktuelna vlast trudi se da planovima ravnomerno obuvati sve mesne zajednice.

Govoreći o projektima u oblasti komunalne infrastrukture, gradska menadžerka Zagorka Panić, između ostalog je rekla da je u okviru projekta za unapređenje vodnih sistema Subotice u toku relazicija pete faze izgradnje Postrojenja za preradu vode za piće na Vodozahvatu 2. Po njenima rečima ovo je najobimniji i najvredniji projekat u ovoj oblasti.

Neki od najznačajnijih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture koji su urađeni u ovoj godini su, između ostalih i radovi na Y kraku gde je od planiranih 8,8 km zaobilaznice kod Sombora koja treba da spoji Somborski put sa graničnim prelazom Kelebija, asfaltirano 5. Takođe, u ovoj godini rađene su neke od glavnih gradskih saobraćajnica.

Na konferenciji za novinare PR GrO ove stranke i pokrajinska poslanica, Jasmina Stevanović izjavila je da se u proteklih nekoliko dana vodi medijska hajka protiv gradonačelnika Subotice i predsednika GrO SNS, Bogdana Labana. Naime, u poslednja 3 dana u dnevnom listu “Blic”, kako navodi, objavljavljeni su tekstovi sa neproverenim informacijama koji po njenim rečima, krše sve norme etičkog novinarstva. Na ove tekstove, Bogdan Laban je uputio demanti, koji nije objavljen u celosti. U demantiju se između ostalog navodi kako je za ugostiteljske usluge i reprezentaciju, koji uključuju restorankse usluge, usluge smeštaja, keteringa i reprezentacije odnosno potrebe kafe kuhinje do 15. jula ukupno potrošeno 1,6, a ne 6 miliona dinara kako se navodi u objavljenom tekstu. On je takođe naveo da je za celu 2019. godinu planirano ukupno 3 miliona dinara za ove usluge, te nikako do sada nije moglo biti potrošeno 6 miliona, kako je objavljeno u “Blicu”. Jasmina Stevanović pročitala je između ostalog i deo demantija koji se odnosi na rekonstrukciju Doma kulture u Tavankutu.

Kako je na konferenciji za novinare rečeno, u planu je da se do kraja ove godine završi deonica dužine 600 metara u ulica Braće Majer od Tolstojeve do Karađorđevog puta, zatim završetak ulice Matije Gupca, na potezu od Kumičićeve do ulice Blaška Rajića u dužini od 470 m. U ovoj ulici planira se i proširenje kolovoza za 1 m. Isto proširenmje planira se i u ulici Sep Ferenca, a u planu je i završetak Jug Bogdanove ulice, ulice Antona Aškerca i Kvarnerske.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jedina opoziciona grupa građana na teritoriji Vojvodine koja je uspela da pređe cenzus

Lider “Pokreta građanske Subotice”, Jene Maglai je analizirajući rezultate proteklih izbora na sva tri nivoa, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *