sreda , 5 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Predato 88 zahteva za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja

Predato 88 zahteva za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja

U toku ove godine, do 4. septembra, podneto je 88 zahteva za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja, poručuju iz komunalne policije, i dodaju da je prethodne godine podneto ukupno 116 zahteva.

Iz komunalne policije objašnjavaju da je neophodno da se, nakon ujeda psa građani jave u prvu zdravstvenu ustanovu, kako bi se ustanovile povrede nastale kao posledica ujeda. Ukoliko je u pitanju vlasnički pas, potrebno je da se građani jave komunalnoj policiji, kako bi se prema vlasniku životinje utvrdile mere u skladu sa odlukom Grada.

Ukoliko je u pitanju pas lutalica, nakon obavljenog zdravstvenog pregleda, građani treba da se jave u JKP „Čistoća i zelenilo“. Rok da se prijavi ujed psa lutalice ovom preduzeću je 15 dana.

Predlozi za visinu naknade štete usled ujeda napuštenih životinja od strane Komisije se utvrđuju u zavisnosti od svakog pojedinačnog slučaja. Primarni kriterijum, svakako je intenzitet povrede, odnosno vrsta, dimenzije i broj rana nastalih usled ujeda napuštene životinje, kao i mesto ujeda, zaključuju iz komunalne policije.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Akcija RTV YuEco „Da se zna ko kosi,a ko ne kosi“

Naši sugrađani iz MZ Aleksandrovo ukazali su nam na zakorovljenu i neodržavanu travnatu površinu u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *