petak , 14 decembar 2018
Naslovna / Ekonomija / Povećana potražnja za kupovinom stanova

Povećana potražnja za kupovinom stanova

Potražnja za stanovima u poslednjih godinu dana je povećana u odnosu na prethodne godine, ali je ponuda slabija, tvrde prodavci nekretnina. Najviše se traže manji stanovi do 45 kvadrata kojih je na tržištu najmanje. Minimalna cena kvadrata u staroj gradnji je od 500 evra, dok u novogradnji za kvadratni metar treba izdvojiti od 850 evra pa naviše.

U poslednje vreme najtraženiji stanovi na tržištu nekretnina su u naselju Prozivka, kaže vlasnik agencije za nekretnine „Top Tip“ Đuro Gavrić. Osim njih traže se i stanovi u centru grada koji se retko daju na prodaju kao i stanovi na Aleji Maršala Tita.

Postoji zainteresovanost kupaca i za kuće. Oni sa manjim budžetom najčešće se odlučuju na kupovinu kuća vrednosti do 20.000 evra, dok je prosečna cena za kuću koja se kupuje na kredit između 30-35.000 evra. Najviše se traže kuće kuće u Kertvarošu i Novom gradu.

Kako kažu agenti za nekretnine veća je potražnja za novogradnjojm, ali se kupci koji kupuju stan na kredit češće oslučuju da kupe stan u starogradnji jer za isti novac mogu dobiti veću kvadraturu.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

U APR-u odobrena 1000. e-registracija preduzetnika

Od početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) odobrena je 1.000-ta elektronska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *