sreda , 3 jun 2020
Naslovna / Društvo / Povećan broj turista

Povećan broj turista

Za prvih 10 meseci ove godine Suboticu i Palić posetilo je 3% više turista u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj noćenja povećan za oko 1%. Turisti naš grad najviše posećuju zbog specifične arhitekture i kongresnog turizma.

Do novembra ove godine Suboticu i Palić posetilo je oko 80.000 turista, dok je za isti period ostvareno 130.000 noćenja, podaci su kojima raspolaže Turistička organizacija Subotica. Kako objašnjavaju u Turističkoj organizaciji povećan je i broj turista, kao i broj noćenja u odnosu na 2017. godinu.

Među turistima koji u najvećem broju posećuju naš grad najbrojniji su Mađari, Nemci i Hrvati, dok je u poslednjih godinu dana primetan i sve veći broj turista iz Kine. Subotički ugostitelji, već tradicionlano pripremaju bogat novogodišnji program za svoje goste, a u Turističkoj organizaciji ističu da u poslednjih nekoliko godina na doček Nove godine u naš grad najviše dolaze Bugari i Slovenci.

Turistima koji borave u našem gradu najzanimljivija je specifična secesijska arhitektura, prirodne lepote Palića, kao i kongresni turizam.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 01.06.2020.

Info blok 01.06.2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *