ponedeljak , 6 jul 2020
Naslovna / Društvo / Poseta ministra prosvete Studentskom odmaralištu „Palić“

Poseta ministra prosvete Studentskom odmaralištu „Palić“

Studentsko odmaralište “Palić” početkom naredne godine biće zvanično otvoreno, najavio je prilikom današnje posete ovom kompleksu na Paliću, ministar prosvete Mladen Šarčević. Kako je najavio, “Palić” će biti najveće studentsko odmaralište i najveći studentski centar u Srbiji sa mnogobrojnim sadržajima.

Prilikom današnje posete studenstkom odmaralištu “Palić” na Kanjiškom putu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će na proleće 240 ležajeva u ovom kompleksu biti spremno na upotrebu. U toku su radovi na opremanju, a do proleća bi trebalo da budu završene i sve neophodne instalacije koje će omogućiti nesmetano korišćenje ovog studentskog odmarališta. Kako je ministar istakao, studentsko odmaralište “Palić” će sa ukupno 700 ležajeva koliko će biti na raspolaganju kada svi radovi budu završeni, biti najveće studentsko odmaralište u Srbiji.

Prema rečima direktora Ustanove studentskih odmarališta Srbije, Nenada Borovčanina, u narednoj fazi u planu je izgradnja još 3 objekta u okviru Studentskog kompleksa “Palić”.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban je prilikom posete Studentskom kompleksu “Palić” podsetio da je Vlada Republike Srbije u poslednje 3 godine u renoviranje i rekonstrukciju vaspitno-obrazovnih ustanova u našem gradu uložila nekoliko miliona evra.

Izgradnja objekta studentskog odmarališta „Palić“ realizuje se u okviru projekta „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“ koji se finansira po osnovu okvirnog ugovora zaključenog u avgustu 2011. godine sa Bankom za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije. Ukupna vrednost radova iznosi oko 5,35 miliona evra za sve tri faze.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Smernice za rad na otvorenom pri visokim temperaturama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *