utorak , 22 oktobar 2019
Naslovna / Društvo / Poseta delegacije Nordlanda našem gradu

Poseta delegacije Nordlanda našem gradu

Kako bi sagledali mogućnosti saradnje sa Suboticom u poseti našem gradu boravila je delegacija regije Nordland iz Kraljevine Norveške. Delegacija Nordlanda posetila je Suboticu zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom i potpredsednikom APV Damirom Zobenicom.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da dve regije, osim dugogodišnje saradnje, povezuje i činjenica da su tokom Drugog svetskog rata ljudi sa ovog podneblja bili deportovani u radne logore u Norveškoj, a da je norveški narod tada pokazao empatiju prema njima. Pastor je istakao da Subotica ima šta da ponudi Norvežanima, posebno u oblasti turizma.

Saradnja Vojvodine i regije Nordland traje godinama, a ono što, po rečima predsednice Skupštine Nordlanda Sonje Stin čini osnovu ove saradnje jeste istorijska povezanost dve regije. Cilj njihove trodnevne posete Vojvodini je potraga za novim mogućnostima i potencijalima koje bi mogli da iskoriste za unapređenje i konkretizovanje saradnje.

Domaćini današnje posete bili su zamenica gradonačelnika Timea Horvat i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicije i međunarodnu saradnju Srđan Samardžić koji je istakao da će današnju posetu delegacije Nordlanda iskoristiti kako bi prezentovali sve oblasti u kojima bi naš grad mogao da sarađuje sa ovom norveškom regijom.

Nakon sastanka u Plavoj sali Gradske kuće, delegacije su se uputile u obilazak grada, a jedna od destinacija bila je i poseta Sinagogi. Tokom boravka u Subotici organizovana je i poseta Paliću i obilazak gradilišta velnes centra.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Miholjsko leto prija Subotičanima

U ambulante Doma zdravlja naši sugrađani ne javljaju se zbog tegoba izazvanih relativno visokim temperaturama …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *