sreda , 12 decembar 2018
Naslovna / Politika / Poseta američkog ambasadora

Poseta američkog ambasadora

Američki ambasador u Srbiji, Kajl Skat boravio je danas u nezvaničnoj poseti Subotici. Tokom posete našem gradu američki ambasador obišao je Sinagogu i tom prilikom istakao da je Subotica za njega jedan od najlepših gradova Srbije, a Sinagoga pravi biser našeg grada. Radovi u Sinagogi privode se kraju, a zvanično otvaranje trebalo bi da bude upriličeno u martu naredne godine.

NJ.E. Kajl Skat, Ambasador SAD u Srbiji boravio je danas u Subotici. Tokom boravka u našem gradu posetio je i subotičku Sinagogu, koja je po njegovim rečima pravi biser Subotice. Ovo je treća poseta američkog ambasadora subotičkoj Sinagogi, koji kaže da je naš grad za njega jedan od najlepših gradova Srbije.

Radovi u Sinagogi privode se kraju. Trenutno je u toku postavljanje ograda na stepenište koji vodi na galeriju i postavljanje vrata. Građevinski radovi na Sinagogi trebalo bi da budu završeni do kraja ove ili početkom naredne godine, a svečano otvaranje se očekuje tokom marta 2018. godine.

Subotička sinagoga sagrađena je 1902. godine, a poslednjih 5 godina radi se na restauraciji ovog objekta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Gradski odbor DSS-a domaćin centralne stranačke proslave stogodišnjice prisajedinjenja

Stogodišnjicu prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji obeležila je i Demokratska stranka Srbije. Domaćin centralne stranačke proslave …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *