petak , 14 decembar 2018
Naslovna / Ekonomija / Poseta ambasadora Nemačke

Poseta ambasadora Nemačke

U Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Bogdan Laban primio je ambasadora Nemačke u Beogradu i šeficu ekonomskog odeljenja Ambasade. Tema sastanka bile su nemačke investicije u Suboticu, a najavljena je i mogućnost novih investicija u naš grad.

Jedan od prvih gradova koju je Njegova ekselencija Tomas Šib, ambasador Nemačke u Beogradu posetio od početka svog mandata, jeste naš grad. Tema sastanka sa gradonačelnikom i predstavnicima grada bile su nemačke investicije u Subotici i položaj nemačke manjine u našem gradu.

Gradonačelnik Bogdan Laban se zahvalio Nemačkoj na podršci našoj zemlji i na poverenju nemačkih investitora u našu zemlju i naš grad. Naime, u Industrijskoj zoni posluje više nemačkih kompanija koje zapošljavaju oko 4000 naših sugrađana. Gradonačelnik je najavio razgovore sa nemačkom firmom “Bojzen” koja se bavi proizvodnjom auspuha, kao i mogućnost dolaska ove firme u naš grad.

Gradonačelnik se zahvalio i na podršci Nemačke u vidu donacije od 6,5 miliona evra za projekat za poboljšanje biodiverziteta na Paliću i Ludašu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U APR-u odobrena 1000. e-registracija preduzetnika

Od početka godine u informacionom sistemu Agencije za privredne registre (APR) odobrena je 1.000-ta elektronska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *