četvrtak , 19 septembar 2019
Naslovna / Ekonomija / Poseta ambasadora Nemačke

Poseta ambasadora Nemačke

U Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Bogdan Laban primio je ambasadora Nemačke u Beogradu i šeficu ekonomskog odeljenja Ambasade. Tema sastanka bile su nemačke investicije u Suboticu, a najavljena je i mogućnost novih investicija u naš grad.

Jedan od prvih gradova koju je Njegova ekselencija Tomas Šib, ambasador Nemačke u Beogradu posetio od početka svog mandata, jeste naš grad. Tema sastanka sa gradonačelnikom i predstavnicima grada bile su nemačke investicije u Subotici i položaj nemačke manjine u našem gradu.

Gradonačelnik Bogdan Laban se zahvalio Nemačkoj na podršci našoj zemlji i na poverenju nemačkih investitora u našu zemlju i naš grad. Naime, u Industrijskoj zoni posluje više nemačkih kompanija koje zapošljavaju oko 4000 naših sugrađana. Gradonačelnik je najavio razgovore sa nemačkom firmom “Bojzen” koja se bavi proizvodnjom auspuha, kao i mogućnost dolaska ove firme u naš grad.

Gradonačelnik se zahvalio i na podršci Nemačke u vidu donacije od 6,5 miliona evra za projekat za poboljšanje biodiverziteta na Paliću i Ludašu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prosečna neto plata u Srbiji u aprilu ove godine 54.645 dinara

Prosečna aprilska bruto zarada je iznosila 75.441 dinar, i na godišnjem nivou je veća za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *