ponedeljak , 19 avgust 2019
Naslovna / Ekonomija / Porastao broj izdatih građevinskih dozvola

Porastao broj izdatih građevinskih dozvola

Broj izdatih građevinskih dozvola nastavlja da raste i u 2018. godini i u prvih devet meseci bio je 8,5 odsto veći nego u istom periodu 2017. godine.
Kako navodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u septembru 2018. izdato je 1.761 dozvola, što je 2,6 odsto više nego u septembru 2017, kad je izdato 1.716 građevinskih dozvola, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Više od 80 odsto izdatih građevinskih dozvola u septembru 2018. odnosi se na zgrade.
Prema podacima RZS, u prvih devet meseci 2018. nastavljeno je i povećanje predviđene vrednosti radova, koje je iznosilo 12,7 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Građevinarstvo i infrastruktura, kako dodaju u RSZ, glavni su pokretač rasta BDP Srbije u 2018. godini.

Kako dodaju, oblast izdavanja građevinskih dozvola jedina je priznata reforma na ovogodišnjoj Duing biznis listi, s obzirom da je u odnosu na prethodnu godinu smanjen ukupan broj dana za izdavanje svih potrebnih dozvola, smanjen je trošak i na cene nepokretnosti, a povećan kvalitet gradnje.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održan stručni skup posvećen podsticajima za razvoj preduzetništva

U prostorijama Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga održan je stručni skup posvećen podsticajima za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *