četvrtak , 25 april 2019
Naslovna / Društvo / Do polovine septembra počinje izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

Do polovine septembra počinje izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću

Na Velikoj terasi na Paliću održana je promocija projekta izgradnje Mađarskog doma kulture na Paliću, u sklopu projekta „Colorful Cooperation“ koji Grad Subotica realizuje u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Zamenica gradonačelnika Timea Horvat najavila je da će radovi na izgradnji Mađarskog doma kulture početi do sredine septembra.

Izgradnjom Mađarskog doma kulture stvoriće se prostor za bogatiju kulturnu ponudu na Paliću, a pored toga projekat je značajan i zbog toga što doprinosi boljoj saradnji i razvijanju još boljih međuljudskih odnosa između dve susedne zemlje, poručila je zamenica gradonačelnika Timea Horvat. Vrednost ugovorenih radova je 77 miliona dinara.

U okviru ovog projekta kultura ima ključnu uogu u cilju razvoja turizma i jačanja privredne saradnje, naglasila je članica GV zadužena za kulturu Miroslava Babić. Ona je podsetila da će u sklopu istog projekta biti izgrađen Srpski kulturni centar u Moraholomu.

Partner na ovom projektu je i Grad Novi Sad kao Evropska prestonica kulture 2021., a upravo to je prilika da se ovaj pogranični region predstavi Evropi.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Telefonsko savetovalište „Deca Srbije“ u Subotici godišnje primi oko 3500 poziva

Telefonsko savetovalište “Deca Srbije” u našem gradu godišnje pozove oko 3500 ljudi. U ovom savetovalištu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *